Rödbetsbiffar

En grön variant på pannbiffar som kan varieras och göras som färslimpa. Både biffar och limpa får gärna serveras med stekt lök, sky och potatis. Receptet är beräknat till fyra portioner.

2-3 kokta rödbetor
1 inlagd rödbeta
6 medelstora kokta potatisar
1 gul lök
1 msk potatismjöl
2 msk sojamjölk
  • Skala potatis och rödbetor och riv dem fint på rivjärn eller i mixer/matberedare.
  • Skala och hacka löken fint och blanda ner den tillsammanse med potatismjölet och sojamjölken.
  • Forma färsen till biffar och stek på medelstarkvärme i ca 3 minuter per sida.

Som färslimpa:

  • Forma istället färsen till en limpa i en ugnssäker form.
  • Lägg på små margarin klickar och stek i mitten av ugnen på 200 grader i ungefär trettio minuter.