Ratatouille

En klassik fransk grönsaksblandning. Kan serveras som den är med ris eller som sallad. Som huvudrätt passar receptet för fyra portioner.

4 paprikor
2-3 gula lökar
350 g squash
1 burk tomater
1 vitlöksklyfta
1 lagerblad
1,5 tsk oregano eller basilika
pressad citron
olja
peppar
salt
  • Strimla paprikorna och skiva löken.
  • Skala och skär squashen i bitar.
  • Hetta upp ca 2,5 msk olja i en gryta och fräs löken och paprikan snabbt.
  • Blanda ner de andra grönsakerna och burktomaterna med spad.
  • Pressa i en vitlöksklyfta och lägg i lagerbladet och oreganon/basilikan.
  • Låt småkoka på svag värme under lock i ungefär 15 minuter.
  • Ta av locket, rör om och låt koka utan lock i tio minuter på något starkare värme. Låt röran koka ihop så att den blir ganska tjock.
  • Smaka av med kryddor, salt, peppar och pressa över lite citron.