Matig bönsallad

En matig middagsallad som passar bäst på lata varma sommarkvällar - eller som lunch? Servera gärna med bröd och dressing. Receptet är beräknat för 4 portioner.

2 små gula lökar
250 g frysta haricot verts (Gröna brytbönor)
1 burk majs
3 kokta potatisar
1 grön paprika
3 små tomater
oliver
persilja
vatten
salt
peppar
  • Skala och skiva löken.
  • Lägg den skivade löken i en kastrull med lättsaltat vatten och låt koka i 2-3 minuter.
  • Häll sedan upp löken i en sil och låt den rinna av.
  • Koka bönorna nätt och jämnt mjuka och spola sedan snabbt av dem i kallt vatten.
  • Skär tomaterna och potatisen i bitar och strimla paprikan.
  • Blanda alla nu alla grönsaker i en skål.
  • Garnera med oliver och persilja och låt stå svalt mist trettio minuter innan servering.
Dressing:
3 msk msk vinäger
1 tsk torkad oregano
½ tsk salt
1-2 krm peppar
2 vitlöksklyftor
½ dl olja
½ dl vatten
  • Blanda alla ingredienser i en liten skål och pressa i vitlöksklyftorna.
  • Låt stå svalt och "dra" innan servering.