Lussebullar

50 g jäst
1 dl socker
1/2 tsk salt
150 g margarin
5 dl sojamjölk
1 g saffran
12 dl vetemjöl
russin

  • Smula jästen i en bunke och blanda i socker och salt.
  • Smält margarinet i en kastrull och tillsätt sojamjölken. Värm blandningen till 37 grader.
  • Krossa saffran tillsammans med lite socker i en mortel. Blanda ner saffranet i vätskan.
  • Häll sedan degvätskan över jästen.
  • Tillsätt mjölet lite i taget och knåda degen 5-10 minuter.
  • Låt jäsa 40 minuter.
  • Baka ut degen och lägg bullarna på en plåt.
  • Låt bullarna jäsa igen i ungefär 20 minuter. Lägg en bakbuk över och se till att de står dragfritt och inte alltför varmt.
  • Pensla lussekatterna med sojagrädde och garnera med russin.
  • Grädda mitt i ugnen 5 minuter på 250 grader.