50 g jäst
1 dl socker
1/2 tsk salt
150 g margarin
5 dl sojamjölk
1 g saffran
12 dl vetemjöl
russin
- Smula jästen i en bunke och blanda i socker och salt.
- Smält margarinet i en kastrull och tillsätt sojamjölken. Värm blandningen till 37 grader.
- Krossa saffran tillsammans med lite socker i en mortel. Blanda ner saffranet i vätskan.
- Häll sedan degvätskan över jästen.
- Tillsätt mjölet lite i taget och knåda degen 5-10 minuter.
- Låt jäsa 40 minuter.
- Baka ut degen och lägg bullarna på en plåt.
- Låt bullarna jäsa igen i ungefär 20 minuter. Lägg en bakbuk över och se till att de står dragfritt och inte alltför varmt.
- Pensla lussekatterna med sojagrädde och garnera med russin.
- Grädda mitt i ugnen 5 minuter på 250 grader.