3 dl lantvetemjöl
1/4 tsk salt
1 dl olja
3 msk vatten
Fyllning:
1 gul lök
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
1 krm muskot
2 dl linser, röda
300 g färsk spenat
solrosolja
citronsaft
salt
vitpeppar, nymalen
- Arbeta snabbt ihop degen och låt vila kallt minst 1 timme.
- Hacka och fräs löken och kryddorna i oljan tills löken blivit mjuk men inte fått färg.
- Koka upp drygt tre deciliter vatten och lägg i linserna.
- Låt sjuda 15 minuter eller tills linserna blivit nästan sönderkokta.
- Rensa under tiden spenaten och låt den småkoka 5 minuter i sitt eget spad.
- Krama sedan ut vattnet som är kvar i spenaten och hacka den.
- Blanda spenaten med linsröran och smaksätt med citronsaft, salt och vitpeppar.
- Kavla ut degen och täck botten och kanter i en pajform.
- Nagga degen i botten med en gaffel och förgrädda skalet ca 5 minuter på 250 grader.
- Fyll botten med linser och spenat.
- Täck med folie och grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter i 200ºC.