Lins- och spenatpaj

Pajdeg:
3 dl lantvetemjöl
1/4 tsk salt
1 dl olja
3 msk vatten

Fyllning:
1 gul lök
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
1 krm muskot
2 dl linser, röda
300 g färsk spenat
solrosolja
citronsaft
salt
vitpeppar, nymalen

  • Arbeta snabbt ihop degen och låt vila kallt minst 1 timme.
  • Hacka och fräs löken och kryddorna i oljan tills löken blivit mjuk men inte fått färg.
  • Koka upp drygt tre deciliter vatten och lägg i linserna.
  • Låt sjuda 15 minuter eller tills linserna blivit nästan sönderkokta.
  • Rensa under tiden spenaten och låt den småkoka 5 minuter i sitt eget spad.
  • Krama sedan ut vattnet som är kvar i spenaten och hacka den.
  • Blanda spenaten med linsröran och smaksätt med citronsaft, salt och vitpeppar.
  • Kavla ut degen och täck botten och kanter i en pajform.
  • Nagga degen i botten med en gaffel och förgrädda skalet ca 5 minuter på 250 grader.
  • Fyll botten med linser och spenat.
  • Täck med folie och grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter i 200ºC.