2 små gula lökar
1 msk paprikapulver
½ krm cayennepeppar
1 msk vetemjöl
1 burk tomater
1,5 msk tomatpuré
4 morötter
4 potatisar
450 g squash
1 grön paprika
250 g blomkål
1 vitlöksklyfta
olja
salt
peppar
vatten
- Skär löken i småbitar och fräs den snabbt i lite olja i botten av en gryta.
- Ta av grytan från plattan och strö över paprikapulvret, cayennepepparn och mjöl.
- Rör om och tillsätt tomaterna med spad, tomatpuré, 2,5 dl vatten och1 tsk salt.
- Ställ tillbaka grytan på plattan och låt koka under lock i 5 till 10 minuter.
- Under tiden skär du upp squashen i drygt centibiterstora bitar, bryter blomkålen i buketter och skär paprikan i bitar.
- Lägg sedan i grönsakerna i grytan och låt koka tills de är kokta al dente.
- Smaka av med kryddor och pressa i en vitlöksklyfta.