Sojafärssås

Den gamla klassikern är tillbaka i grön kostym! Prova gärna att göra fyllda paprikor med den här såsen. Dela bara parikorna på hälften, fyll dem med färssås, toppa med vegansk mjukost och gratinera i ugnen på 225 grader. Sojafärsåsen serveras självklart med nykokt pasta. Receptet räcker till fyra portioner.

3 dl sojakött, förfördelat (granulat)
1 msk olja
1 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
1 paprika
4 msk chilisås
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl vatten
3 tsk basilika
salt
peppar
guldsoya
  • Koka sojaköttet i 10 minuter i ett par deciliter vatten.
  • Lägg det sedan i en sil och pressa ut så mycket av vattnet som möjligt.
  • Hacka löken och fräs den i olja. Pressa i vitlöken och låt den fräsa med.
  • Lägg i sojaköttet och droppa i ett par droppar guldsoya.
  • Hacka paprikan och ha ner den i grytan.
  • Rör ner krossade tomater och chilisås.
  • Krydda med buljongtärning, basilika, peppar och salt.
  • Häll på lite vatten om du vill ha en såsigare konsistens och låt koka någon minut till.