1,5 dl ris
2 morötter
2 gröna paprikor
½ gul lök
1,5 dl kokta kidneybönor
1 dl gröna ärtor
1 tsk curry
½-1 msk sambal oelek
2 krm cayannepeppar
vatten
matolja
salt
peppar
- Skär morötterna och paprikan i centimeterstora bitar och hacka löken.
- Låt riset koka enligt instruktionerna på förpackningen. Salta vattnet och rör också ner curryn. Lägg i morötterna.
- Bryn löken försiktigt i lite matolja i en stekpanna.
- Tillsätt bönorna, ärtorna och paprikan i stekpannan och häll på ca 1 deciliter vatten.
- Rör ner de sista kryddorna och riset med morötter när vattnet sjuder.
- Låt stekpannan stå på värme tills vattnet har ångat av. Rör under i pannan hela tiden och smaka av med salt, peppar och eventuellt mer av någon krydda.