Bullar

Ca. 2,5-2,8 liter vetemjöl
2 dl socker
2 tsk salt
2 paket färskjäst för söta degar
1 liter osötad sojamjölk
300 g margarin
Sojagrädde
pärlsocker


Fyllning:
margarin
Socker och Kanel
eller
vaniljsocker

  • Smält smöret i en kastrull. Häll i sojamjölken och värm till fingervarmt.
  • Smula jästen i en bunke och lös upp den med lite av vätskan.
  • Häll i resten av vätskan, saltet, sockret och halva mjölet. Rör om så att det inte blir några klumpar. Häll i mer mjöl så att degen får bra konsistens.
  • Knåda degen i ungefär 10 minuter (ungefär 5 minuter i maskin).
  • Låt jäsa i 30 minuter på en dragfri plats.
  • Knåda in lite mera mjöl i degen och baka ut.
  • Lägg bullarna på en plåt och låt dem jäsa igen i 40 minuter.
  • Pensla bullarna med sojagrädde och lägg på pärlsocker.
  • Grädda i 250 grader i 5-8 minuter.
  • Ta ut bullarna och låt dem svalna innan om du vill lägga dem på varandra - annars blir de lätt degiga.