Lasange

1 paket lasagneplattor

Fyllning:
1 paket fryst broccoli
2 gula lökar
3-4 msk olja
6 morötter
1 burk krossade tomater

Sås:
50 g margarin
1 dl vetemjöl
7 dl sojamjölk
3 msk bryggerijäst
2-3 msk tomatpuré
1 msk basilika
1 msk timjan
3 pressade vitlöksklyftor
1 msk salt
1 tsk svartpeppar
  • Tina och skär broccolin i bitar.
  • Hacka löken och stek i olja ett par minuter.
  • Riv morötterna grovt. Blanda i morötter, broccoli och krossade tomater.
  • Smält margarinet och vispa ner sojamjölk och vetemjöl. Vispa hela tiden tills såsen kokat upp.
  • När såsen kokar sänker du värmen ordentligt och låter sedan såsen puttra ett par minuter tills den blir tjock.
  • Blanda i resten av ingredienserna till såsen och låt det småkoka lite till.
  • Häll så pass mycket sås i en ugnsfast form att såsen precis täcker hela botten. Lägg ett lager med lasagneplattor, fyllning och sås igen. Lägg ytterligare ett lager med lasagneplattor, fyllning och sås. Avsluta med ett lager lasagneplattor och häll på resten av såsen. Det är viktigt att såsen täcker alla lasagneplattor så att dessa inte blir brända i ugnen.
  • Gratinera ungefär 50 minuter på 250 grader.