Bondomelett

Omelett utan ägg är väl kanske inte en omelett... Närmare än såhär kan man hursomhelst inte komma. Var inte rädd för att krydda ordentligt eller exprimentera med andra fyllningar!

Smet:
3 dl sojamjölk
1 dl sojamjöl
1 dl vetemjöl
3 msk sönderriven basilika
1 vitlöksklyfta
salt
peppar

Fyllning:
1 gul lök
15 cm purjolök
1 röd paprika
4 kokta potatisar
olivolja
salt
  • Blanda ihop ingredienserna till smeten och låt den stå och svälla i 15 minuter.
  • Hacka löken, skiva purjolöken, tärna paprikan och skiva potatisarna.
  • Fräs grönsakerna i oljan under omrörning så att de mjuknar.
  • Vispa upp smeten och den jämnt över grönsakerna.
  • Sänk värmen och sticka med en gaffel i omeletten ibland.
  • När hela omeletten stelnat ska du vända på den med hjälp av ett lock eller en tallrik och steka den ett par minuter på andra sidan.